Over ons

Over ons

Fotoclub Perspectief is een groep enthousiaste amateurfotografen die in clubverband hun plezier in fotografie willen delen en verdiepen.
Wij komen van september tot half juni om de week op donderdagavond (20-22 uur) bij elkaar in het wijkcentrum De Zoutkeet in Hilversum.
Onze leden, ongeveer 50, zijn vogels van divers pluimage: leeftijd ongeveer 35 tot 87 jaar, een iets hoger percentage mannen dan vrouwen en behoorlijk divers in ervaring: van leden die net 2 jaar bezig zijn tot leden die al meer dan 50 jaar door de lens kijken.
Leden met verschillende voorkeuren of specialiteiten zoals straat, macro, landschap, portret, natuur, abstract enz. Je maakt je eigen keuzes. Een positieve instelling en een vriendschappelijke clubsfeer vinden wij erg belangrijk.

Fotografie in clubverband

Het is belangrijk om ervaringen te delen, elkaar foto’s te laten zien en beoordelen en zo te inspireren om verder te komen. Door deel te nemen aan een of meerdere werkgroepen kun je je concentreren op specifieke onderwerpen en technieken. De resultaten worden tijdens een clubavond gezamenlijk gepresenteerd.

Tijdens de clubavonden tonen de leden hun werk, zowel uitgeprint als ook digitaal geprojecteerd op een groot scherm. Een afwisselend programma maakt dat de clubavonden divers en leerzaam zijn.

Ongeveer 3 x per jaar nodigen wij gastsprekers uit: fotojournalisten, gerenommeerde kunstenaars, specialisten op een bepaald fotografisch gebied etc.

Een uitwisseling met bevriende fotoclubs is een regelmatig terugkerende en zeer gewaardeerde activiteit. Clubcompetitie: intern nemen leden deel aan wedstrijden waarvan per seizoen thema’s worden vastgesteld. Deze worden door externen gejureerd.

Beleef je fotografie samen

De werkgroepen ondernemen regelmatig uitstapjes. Hoe leuk is het niet om er samen op uit te gaan. Ook al ben je op dezelfde plek – achteraf blijkt hoe verschillend en persoonlijk het fotografisch resultaat is. Zo leren we van elkaar telkens weer anders – en intensiever – te kijken. We posten de resultaten ook in besloten facebook groepen waardoor men op elkaar kan reageren.

Per seizoen wordt er een mentoraat door een professionele mentor (al dan niet aangesloten bij de Fotobond) georganiseerd of verdiepende cursussen als Photoshop of Lightroom. De donderdagen tussen de reguliere clubavonden worden gebruikt door de werkgroepen om bijeen te komen.

Fotoclub Perspectief doet regelmatig mee aan wedstrijden van de landelijke Fotobond en/of de Fotobond regio Utrecht/’t Gooi.

Het is alweer even geleden maar de leden hopen op korte termijn weer deel te kunnen nemen aan de landelijke IKTOON en op diverse plaatsen te exposeren.
Zo ontwikkelen we ons samen en het maakt fotografie ook gewoon gezellig.